Vloeren assortiment

Laminaat

Laminaat bestaat uit een harde kern van plaatmateriaal (meestal MDF) met mes en groef rondom voor eenvoudige montage, aan de bovenzijde voorzien van een decorlaag in houtnerf en een harde, slijtvaste toplaag van melamine hars.
De totale dikte is 7 mm. Laminaatvloeren zijn onderhoudsvriendelijk en goed bestand tegen vlekken en belasting door naaldhakken en zwenkwielen.
Clicklaminaat is eenvoudig en snel lijmloos te leggen.
Meestal vormt laminaat een imitatie van een parketvloer en wordt daarom ook wel laminaatparket genoemd. Er zijn echter ook andere mogelijkheden zoals bijvoorbeeld kurk of marmer en zelfs laminaattegels met het aanzien van plavuizen.
Een nadeel is de geluidhinder, die bij laminaatvloeren groter is dan bij parketvloeren. Met een geluiddempende ondervloer kan dit wel enigszins opgevangen worden.

Toepassingsgebieden voor laminaat
Laminaatvloeren zijn toepasbaar in vrijwel alle vertrekken van een woning.
Als projectvloerbedekking voor kantoren, kantines, restaurants, hotelkamers, tandartspraktijk, bejaardenkamers in zorgcentra, winkelruimtes, wachtkamers, kleedruimtes e.d. biedt laminaat veel voordelen.
Op beton wordt laminaat op een dampdichte folie gelegd.
Voor zeer vochtige ruimtes, zoals een badkamer, wordt het leggen van laminaatvloeren afgeraden.
Wij zijn o.a. dealer van de volgende merken:
• Beautifloor
• Berry Alloc

Vloerbedekking

Bij een complete woninginrichting behoort uiteraard ook tapijt, vinyl en karpetten.
Alle vloerproducten worden door ons geleverd en vakkundig bij u gestoffeerd.
Onze vakmensen meten bij u op en adviseren ter plaatse.

De uitvoering wordt door eigen personeel verzorgd. Vakmanschap en service zijn de basis voor een plezierige en correcte stoffering van uw woning.
Wij zijn o.a. dealer van de volgende merken:
• Bonaparte Tapijt
• Parade Floorfashion
• Desso Home
• Belakos
• Interfloor
• Mohawk
• Nouwens-bogaers

Vinyl

Een vinylvloer is een veerkrachtige kunstof vloerbedekking. Bij deze vloeren wordt nog al is gedacht aan het zeiltje in de keuken. Dat deze gedachte een verkeerd beeld geeft van vinyl blijkt wel uit de prachtige foto’s die u bij dit artikel ziet.
Vinyl vloerbedekking is in vele verschillende soorten te krijgen. De enorme verschillen uiten zich in prijs, dessin, kleur en duurzaamheid. De prijs van goed vinyl ligt tussen de 35 en de 55 euro op 200 cm breed. De grootte prijsverschillen hebben te maken met de dikte. Een goede vinylvloer gaat dan ook jaren mee.
Vinyl is verkrijgbaar in breedtes van 200, 300 en 400 cm breed en is geschikt voor elke ruimte. U moet wel rekening houden met de intensiviteit van de te belopen ruimte. Hoe meer er gelopen wordt op het vinyl des te dikker het vinyl dat u moet gaan afschaffen. De kwaliteit van de vloer heeft wel degelijk invloed op het aantal jaren dat de vloer goed blijft.
Onderhoud
Een vinylvloer is erg sterk slijtvast. Het grote voordeel is het onderhoud. De vloer heeft nauwelijks verzorging nodig en is makkelijk schoon en stofvrij te maken. Elke week een keertje stofzuigen en af en toe met een schoonmaakmiddel dweilen volstaat. Gebruik hiervoor speciaal vinyl schoonmaakmiddel.

Wij zijn o.a. dealer van de volgende merken:
• Forbo Flooring
• Interfloor
• Gebroeders Willard – Sfeervol wonen

PVC-vloer

De PVC- vloer is een van de populairste vloer op dit moment. De vloer voegt iets toe aan uw huis. Het straalt warmte en gezelligheid uit. Een PVC- vloer is erg neutraal in kleur en in stijl, en zorgt er zo voor dat het in elk interieur past. Het sluit altijd aan bij de trends van vandaag. Een PVC- vloer is warm, mooi en isolerend. Wanneer u een PVC- vloer goed onderhoudt kan de vloer een leven lang mee.
De PVC-vloer wordt rechtstreeks gelegd op de ondervloer daarom is de PVC-vloer uitermate geschikt voor huizen met vloerverwarming.
De PVC-vloer wordt volledig verlijmd op de ondervloer, heeft U ’n betonnen ondervloer moet deze altijd eerst worden geëgaliseerde, ook dit wordt door ons gedaan. Heeft U echter ’n houten ondervloer moet deze eerst voorzien worden van ’n zg. Jumpax -ondervloer (www.unifloor) zodat de PVC-delen daarop verlijmd kunnen worden. Deze ondervloer is tevens ook isolerend.

Wij zijn o.a. dealer van de volgende merken:
• Mflor
• Belakos
• Durofloor
• Van Der Avoird Woonideeën – Home collection
• Basic PVC stroken